Mainos
Mainos

Helsinkiläiskirkko avasi yösijan kodittomille: Nuorin yöpyjä vain 3-vuotias

Lauttasaaren seurakunta avasi viime yönä ensimmäisenä helsinkiläisenä kirkkona ovensa kodittomille. Helsinkiläiskirkot aikovat tarjota kodittomille yönsijan koko talvikauden ajaksi.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraana olleen seurakuntapastori Kalle Kuusniemen mukaan ensimmäinen yö sujui hyvin.

– Oli rauhallista, kymmenkunta ihmistä tuli paikalle. Nuorin oli arviolta 3-vuotias. Paikalle tulijoista yli puolet oli kantasuomalaisia, Kuusniemi kertoo.

Lauttasaaren kirkossa on majoitusmahdollisuus enimmillään noin neljällekymmenelle ihmiselle. 

– Tarjottiin ihmisille iltapalaa. Kohtuullinen perusmajoitus, ei mitään erityistä, Kuusniemi kuvaa.

Kirkko uskoo, että asunnottomat saavat tietoa helsinkiläiskirkkojen tempauksesta muun muassa ilmaisjakelulehtien, kuten Metro-lehden kautta sekä kaupungin sosiaalityöntekijöitä.

– Tällaiselle on oikeasti suuri tarve, koska meillä on asunnottomia tosi paljon tässä maassa. Sekä kantasuomalaisia että paperittomia maahan jääneitä. Heillä ei ole paikkaa, missä öitään viettävät. On tärkeätä, että me etsitään uudenlaisia tapoja, missä he voivat näin kylmällä ilmalla yönsä viettää, Helsingin kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Maarit Sulavuori sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme