Mainos
Mainos

Helsinkiläislukiossa jopa joka kolmas reputti

Ylioppilaslautakunnan julkaisemasta tietoaineistosta käy ensimmäistä kertaa ilmi missä kouluissa ylioppilaita jäi eniten valmistumatta hylätyn kokeen takia.

Jos aikuislukiot ja pienimmät, alle kymmenen valmistuneen ylioppilaan, lukiot jätetään vertailusta pois niin listan kärkeen sijoittuu Apollon yhteiskoulu.

Helsinkiläisessä Apollossa peräti 34,4 % eli noin joka kolmas kokelas hylättiin. Apollossa yo-kokeen suoritti hyväksytysti 42 ja 22 hylättiin. Apollon yhteiskoulu oli myös viimeisellä sijalla MTV:n varsinaisessa lukiovertailussa.

Helsingin yhteislyseon lukion hylkyprosentti oli 33,9 ja Sallan lukion 28,0. Muut 20 prosentin rajan ylittäjät olivat Yhtenäiskoulun lukio (22,2), Pälkäneen lukio (21,7), Askolan lukio (21,4) ja Vuosaaren lukiossa (20,2)

Suurimmat kaupungit

Vantaan korkein hylkäysprosentti oli Lumon lukiossa (18,7), Tampereen Rudolf Steiner-koulussa (15,3), Espoon Kaitaan lukiossa (12,7) ja Turun normaalikoulussa (8,3).

Oulussa korkeimmat prosentit olivat Merisalon lukiossa (17,5) ja Oulunsalon lukiossa (17,2). 

Koko maan keskiarvo oli 5,9 %.

Kaikkiaan 101:ssa lukiossa ei hylätty ketään. 

Aikuislukioista korkein hylkäysprosentti oli Vantaan aikuislukiossa, 37,7 %.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot