Mainos
Mainos

Helteet lämmittävät kraanavedenkin

Helteiset kesäsäät lämmittävät myös juomaveden. Pääkaupunkiseudun vesijohtovesi voi kuumimpien kesäkelien aikaan kohota parikymmenasteiseksi. Janoiset kaupunkilaiset voivat kuitenkin siemailla vettä huoletta, vakuuttaa vesitutkija.

Kraanavesi on huhtikuusta saakka virrannut Vantaanjoesta Päijänne-tunnelin remontin takia. Vantaanjoesta saatu vesi on muutamaa astetta järvivettä lämpimämpää. Takaisin viileään päijänteläiseen palataan vuodenvaihteessa.

Kaupunkilaisille Vantaanjoen vesi on maistunut entiseen malliin, kerrotaan Helsingin Vedestä.

- Vaihto ei ole vaikuttanut kulutukseen. Vettä menee samalla tavalla, kertoo käyttöpäällikkö Veli-Pekka Vuorilehto.

Limnologi Heli Vahteran mukaan Vantaanjoessa virtaavan veden laatua ei voi sanoa hyväksi eikä huonoksi, mutta se on moniin käyttötarkoituksiin sopivaa.

- Sitä voi hyvillä mielin ottaa raakaveden valmistukseen. Esimerkiksi makuhaittoja aiheuttavaa levää ei vedessä ole havaittu, Vahtera kertoo.

Ennen juomamukeihin päätymistä Vantaanjoen vesi puhdistetaan kolmivaiheisesti: otsonilla, uv-desinfioinnilla ja kloorilla. Vahteran mukaan vähempikin saattaisi riittää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme