Mainos
Mainos

Hemilä ei lisäisi metsien suojelua

Uusia suojelumetsiä tullee Etelä-Suomeen Naturan jälkeen aikaisintaan vuonna 2004, sanoo maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.)

Hemilän mukaan Naturan jälkeen vedetään henkeä. -Ohjelmaa on jo nyt ihan tarpeeksi vaikea saada poliittisesti hyväksytyksi. Tuntuisi aika hassulta ilmoittaa, että nyt hyväksytään Natura ja sen jälkeen kolme tai neljä prosenttia metsiä suojeluun, sanoo Hemilä Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa. Elokuussa sinetöivässä Natura-ohjelmassa on varattu lähes 300 miljoonaa markkaa uusiin suojelukohteisiin. Hemilä sanoo merkittävän osan tästä rahasta menevän nimenomaan etelän vanhojen metsien suojeluun.

Eteläisen Suomen metsien suojelutarve noussee esille syksyllä hallituksen metsäohjelman valmistelussa. Hemilä sanoo ohjelman olevan tärkeä väline, jolla näytetään maailmalle, että metsätalous Suomessa on kestävää myös ekologisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme