Mainos
Mainos

Hemilä: Elintarviketeollisuuden kilpailukyky vaatii fuusioita

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä patistaa kotimaista elintarviketeollisuutta yhdistymisiin. Yhteensulautumisia tarvitaan ministerin mielestä kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Kalevi Hemilä

Hemilä arvioi Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa tänään, että Suomen maidon- ja lihanjalostusteollisuudessa on ylikapasiteettia. Se vaarantaa ministerin mukaan alan kannattavuuden ja kotimaisen elintarviketuotannon tulevaisuuden.
-EU-aikaa edeltäneeseen aikaan liittyen meillä tehtiin investointeja ylikapasiteettiin, Hemilä totesi.
Ministerin mielestä Suomessa on liikaa meijereiden toimipisteitä.

Liha-alallakin yrityksiä on hänen mukaansa paljon, ja vain pari niistä on kannattavia. Hemilä varoittaa, että liha-alan huono kannattavuus on johtanut huolestuttaviin menetelmiin kuten ulkomaisen lihan myymisen kuluttajille kotimaisena. Ministerin mukaan suomalaiset liha-alan yritykset myös haalivat maailmalta polkumyynnissä olevia lihaeriä, millä yritetään ylläpitää kannattavuutta.
-Se ei voi olla tervettä toimintaa, varsinkin kun lähdetään hyvästä laadusta ja elintarviketuotannon kotimaisuudesta, Hemilä painottaa. Ministeri lupaakin kiristää elintarviketeollisuuden valvontaa, jotta järjestelmän kiertäminen ei voi jatkossa olla mahdollista.

Elintarviketeollisuuden päätoimialoja ovat maidon- ja lihanjalostus sekä leipomoteollisuus. Alan noin 700 toimipaikassa työskentelee yli 40 000 suomalaista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme