Mainos
Mainos

Hemilä: Ruotsin lihantuontikielto perusteeton

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä pitää Ruotsin päätöstä kieltää yksityishenkilöiden liha- ja meijerituotteiden tuonti ulkomailta perusteettomana.

Kalevi Hemilä

Ruotsi perustelee kieltoa sillä, ettei suu- ja sorkkatauti ole hallinnassa Euroopassa. Kielto koskee myös Suomea ja se uhkaa lopettaa lähes kokonaan maiden välisen rajakaupan. Mahdollisia vastatoimia Suomi miettii viikonlopun yli.

Suomen maa- ja metsätalousministeriö onkin vedonnut Norjaan ja Ruotsiin, jotta nämä purkaisivat suomalaisia elintarvikkeita koskevat tuontikieltonsa.

Hemilän kiukkua on lisännyt se, että Norja päätti tänään jatkaa omaa elintarvikkeiden tuontikieltoaan kolmella viikolla. Hemilän mukaan kummankaan maan kiellolle ei ole minkäänlaisia perusteita. Lisäksi Ruotsin päätös on EU:n sisämarkkinasäännösten vastainen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot