Mainos
Mainos

Hemilä suomii keskustan ja MTK:n kannanottoja

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän mukaan MTK ja keskusta vastustavat hänen nimittämistään kansliapäälliköksi, koska pelkäävät oman asemansa puolesta.

Hemilä kertoi STT:n haastattelussa, että MTK-taustaisten virkamiesten linnake murenee ministeriössä, jos hänet nimitetään kansliapäälliköksi. Ministerikautenaan hän on yrittänyt vähentää ministeriön poliittista kähmintää omien sanojensa mukaan.

Keskustan mielestä Hemilän mahdollinen ministerikauden pituinen virkavapaus kansliapäällikön virasta olisi paluuta pakastevirkoihin.
MTK puolestaan on ilmoittanut, että pitkä kansliapäällikön sijaisjärjestely heikentäisi Maa- ja metsätalousministeriön toimintakykyä. Hemilä haki yllättäen oman ministeriönsä kansliapäällikön virkaa. Hän on ilmoittanut, että haluaisi jatkaa ministerikautensa loppuun vaikka tulisi valituksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme