Mainos
Mainos

Hemilä: Uusia maataloustuen leikkauksia ei tulossa

Uusia leikkauksia maataloustukiin ei maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän mukaan ole tulossa.

Vaikka valtiovarainministeriö nipistikin maa- ja metsätalousministeriön vaatimuksia budjetista, voidaan lopputulosta pitää Hemilän mukaan kohtuullisena. Hemilä puhui Oulun maatalousnäyttelyn avajaisissa tänään.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto on arvostellut budjettivalmisteluja kansallisen tuen osalta. Hemilän mukaan tulo- ja menoarvioesityksessä on vain tarkoitus ottaa huomioon EU-jäsenyysneuvotteluissa sovittu aleneva siirtymäkauden tuki ja hallitusneuvotteluissa sovitut säästöpäätökset.

Maa- ja metsätalousministeriön lähtökohtana on, että maatalous saa edelleen lähes 60 prosenttia liikevaihdostaan markkinoilta tuottajahintoina. Tältä osin markkinamekanismin tulee Hemilän mielestä hoitaa myös maatalouden kannattavuus- ja tulokehitys.

Hemilä kuitenkin muistuttaa, että maatalouden liikevaihdosta yli 40 prosenttia on erilaisia tukia. Tältä osin valtiovallalla on tietty vastuu viljelijäväestön tulokehityksen turvaamisessa, Hemilä totesi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme