Mainos
Mainos

Hengenpelastajille suunnitellaan vahingonkorvauksia

Ihmishengen pelastamisessa pelastajalle koituneista vahingoista ehdotetaan maksettavaksi korvausta.

Eduskunnan käsittelyyn vielä syksyn aikana siirtyvässä uudistetussa pelastuslakiehdotuksessa esitetään, että jos ihmiselle sattuu toista ihmistä pelastaessa tapaturma tai hänen omaisuuttaan vaurioituu, saisi hän siitä korvauksen valtiolta.

- Esimerkiksi tulipalossa pelastajalta voi revetä vaatteet ja pahimmassa tapauksessa esimerkiksi katketa jalka, jolloin hän joutuu olemaan pois töistä. Kysymys on kohtuullisuudesta. Jos pelastajalla ei ole vakuutusta, on julkisessa keskustelussa katsottu kohtuuttomaksi, että hän jää korvauksitta, kertoo lainsäädäntöneuvos Mika Kättö sisäministeriön pelastusosastolta.

Tapaturmassa korvauksen maksaisi Valtiokonttori, omaisuuden rikkoutumisessa pelastuslaitos.

Nykyisin korvauksen saa silloin, jos viranomainen on velvoittanut ihmisen pelastustoimiin. Itsenäisesti hengenpelastamiseen lähtenyt henkilö ei ole saanut korvausta.

- Korvausta voitaisiin lakiehdotuksen mukaan maksaa kaikissa niissä tilanteissa, jossa ihmistä tai ihmisiä on autettu tilanteessa, johon on liittynyt oikea vaara.

Kättö arvioi, että korvausta saavia pelastajia olisi vuosittain muutamia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot