Mainos
Mainos

Hengitysliitto Heli arvostelee terveydenhuoltoa

Hengitysliitto Heli arvostelee kuntien kykyä huolehtia terveydenhuollosta. Liiton mukaan henkilöstöpula vaikuttaa siihen, että pitkäaikaissairaat joutuvat tinkimään säännöllisistä lääkärikäynneistään ja hoitonsa arvioinnista.

- Pitkäaikaissairaiden vointia ja lääkityksen sopivuutta ei seurata riittävästi, toteaa Hengitysliitto Helin puheenjohtaja, keuhkosairauksien ylilääkäri Henrik Riska.

Liitto on huolissaan tilanteesta, koska valtaosa hengityssairaiden perustutkimuksista ja hoidosta tapahtuu perusterveydenhuollossa. Liitto vaatii perusterveydenhuoltoon riittävästi resursseja.

- Valtaosa hengityssairaiden perustutkimuksista ja hoidosta tapahtuu perusterveydenhuollossa. Pidämme Hengitysliitossa tärkeänä, että perusterveydenhuoltoon kohdennetaan riittävästi resursseja. Nykyisin sosiaali- ja terveydenhuolto alibudjetoidaan. Terveydenhuollon tarpeet on asetettava kunnallisessa päätöksenteossa etusijalle ja jokaisen kunnan on varattava toimintaan riittävät voimavarat, Riska vaati.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme