Mainos
Mainos

Henkilöstöpula piinaa yhä hätäkeskuksia

Eduskunnassa on löydetty monia puutteita 2000-luvun alkuvuosina toteutetusta hätäkeskusten uudistamisesta. Siinä kuntien ja poliisin hätäkeskukset korvattiin 15 alueellisella hätäkeskuksella.

Uudistuksen toteutumista arvioinut eduskunnan hallintovaliokunta pitää keskeisenä ongelmana keskusten liian pientä henkilöstömäärää. Siitä johtuvat paineet näkyvät myös epätavallisen suurina sairauspoissaoloina. Valiokunnan lausunto hallituksen selonteosta valmistui torstaina.

Myöskään uuden laitoksen johtamiseen, työilmapiirikysymyksiin ja jaksamiseen ei valiokunnan mielestä ole kiinnitetty riittävästi huomiota. Lisäksi puutteita on ollut päätöksenteon avoimuudessa ja henkilöstön sitouttamisessa.

Tarve hätäkeskusten yhtenäiselle tietojärjestelmälle on kova. Tietojärjestelmä pitäisi valiokunnan mielestä saada käyttöön jo aiottua nopeammin eikä vasta vuosina 2012-2015.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme