Mainos
Mainos

Henkilötietojen luovuttaminen netissä riski

Henkilötietojen luovuttaminen suomenkielisilläkään internet-sivustoilla ei ole täysin turvallista. Esimerkiksi netin suosituilla keskustelupalstoilla voi olla tietoturva-aukkoja, joita rikollisten on helppo käyttää hyväksi.

Tietosuojavaltuutetun tuoreen selvityksen mukaan henkilötietojen käsittely keskustelupalstoilla on huolestuttavaa. Facebook, blogit ja virtuaalimaailmat ovat kaikki paikkoja, joihin pääsee vain henkilötietonsa luovuttamalla.

Tietosuojavaltuutettu selvitti suomalaisten henkilötietojen käsittelyä erilaisilla sivustoilla. Verkkokaupoissa asiat olivat melko hyvin, mutta keskustelupalstoilla henkilötietojen käsittely ei ollut aina lainmukaista. Ongelmat piilevät jo sivustojen rakenteissa.

- Keskustelufoorumit käyttävät tyypillisesti kahta atk-sovellusta, jonka päälle nämä sivustot rakennetaan. Näyttäist siltä, että lähinnä ulkomailta hankittavat, verkosta ladattavat ohjelmistot ovat puutteellisia, sanoo tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

Palvelimilta löytyi pahojakin puutteita. Henkilötietojen käsittelystä ei ollut mitään mainintaa muun muassa sivustolla, jonne suomalaiset lähettävät itsestään alastonkuvia.

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta pitää henkilötietojen luovuttamista netissä huolestuttavana. Silti moni luovuttaa tietonsa ja jopa alastonkuvansa huoletta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme