Mainos
Mainos

Henkilövahingot lisääntyneet kelkkaonnettomuuksissa

Moottorikelkkaonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on lisääntynyt kymmeniä prosentteja parissa vuodessa. Samalla kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat kuitenkin hieman vähentyneet.

Viranomaiset aloittivat tänään moottorikelkkailijoiden tehovalvonnan Kittilässä.

- Viime vuonna tapahtui 750 loukkaantumista. Kuolemaan johti yhdeksän, ja 60 prosentissa oli alkoholin vaikutus suurin tekijä, ylikonstaapeli Jorma Lantto liikkuvan poliisin Kemin-yksiköstä sanoo.

Kelkkailijoiden on syytä muistaa reiteillä kulkiessaan muutkin liikennesäännöt kuin pelkkä nopeusrajoitus. Huolettomalle kelkkailijalle moottorikelkka voi olla tappava väline.

- Kelkka ei ole mikään leikkikalu, ja siinä on hyvin vähän suojaa ympärillä. Kypärää käytetään nykyään aika hyvin. Kannattaa muistaa reittien 60:n nopeusrajoitus ja ajaa mahdollisimman oikeata reunaa. Nyt on sattunut pahoja kohtaamisonnettomuuksia, kun on törmätty yhteen, Lantto sanoo.

Katso Hannu Alstan juttu Kittilästä (Kymmenen uutiset 22.2.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme