Mainos
Mainos

Henkinen hyvinvointi on yksi terveyden kulmakivistä

Helsingin yliopiston tekemän kyselytutkimuksen mukaan erityisesti naiset painottavat henkisen hyvinvoinnin ja tasapainon merkitystä terveyteen.

Henkinen hyvinvointi ja tasapaino, elämän mielekkyys sekä terveelliset elämäntavat ovat suomalaisten mielestä tärkeimpiä terveyteen liittyviä tekijöitä. Suomalaiset pitävät näitä tekijöitä suunnilleen yhtä tärkeinä terveyden kannalta, ilmenee Helsingin yliopiston tekemästä kyselytutkimuksesta.

Naiset pitävät henkistä hyvinvointia ja tasapainoa sekä tupakoimattomuutta ja raittiutta terveyden kannalta selvästi tärkeämpänä kuin miehet.

Korkeasti koulutetut puolestaan listaavat ravitsemuksen, liikunnan ja henkisen hyvinvoinnin tärkeämmäksi kuin muut vastaajat. Työttömien mielestä tupakoimattomuus ja alkoholin käyttäminen kohtuudella eivät liittyneet yhtä vahvasti terveyteen.

Terveyteen liittyvää tietoa hankkiessaan suomalaiset luottavat ammattilaisiin, koska kyselyyn vastanneet nostivat terveydenhuollon ammattilaiset, viranomaiset ja alan järjestöt tärkeimmiksi ja luotettavimmiksi tiedonlähteiksi. Medioista televisio nimettiin terveyskysymyksissä tärkeimmäksi tiedonlähteeksi.

Helsingin yliopiston Terveyden edistämisen keskukselle tekemässä tutkimuksessa haastateltiin 1026 15-vuotta täyttänyttä suomalaista. Tutkimuksessa selvitettiin muun muassa suomalaisten käsityksiä terveydestä ja terveyteen liittyvän tiedon hankintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot