Mainos
Mainos

Henkirikosten määrä ennallaan

Viime vuonna poliisille sen sijaan ilmoitettiin aiempaa enemmän piilorikollisuutta, ja väkivaltarikosten selvitysprosentit paranivat.

Suomessa tehtiin viime vuonna reilut sata henkirikosta. Luku on samaa luokka kuin edellisenä vuonna. Henkirikoksen yritysten määrä kuitenkin väheni poliisin mukaan merkittävästi. Tiedot käyvä tilmi sisäasianministeriön tänään julkistamista väkivaltatilastoista.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna 388 henkirikosta ja niiden yritystä. Henkirikoksia tapahtui 113 eli melkein entinen määrä, mutta henkirikosten yritykset vähenivät yli 70:llä. Poliisille ilmoitettiin aiempaa enemmän piilorikollisuutta, ja väkivaltarikosten selvitysprosentit paranivat.

Seksuaalirikoksia tuli poliisin tietoon viime vuonna 620 eli 37 enemmän kuin edellisvuonna. Tähän arvellaan syyksi sitä, että ihmisten ilmoituskynnys on madaltunut erityisesti seksuaalirikoksien osalta.

Alkoholin kulutuksen kasvu näkyy poliisin väkivaltatilastoissa lähinnä kotihälytyskeikkojen määrän kasvuna. Poliisi hoiti viime vuonna noin 85 500 kotihälytystehtävää, joista perheväkivallaksi luokiteltuja tehtäviä oli runsaat 17 600. Perheväkivallan osalta poliisi kirjasi runsaat 4100 rikosilmoitusta. Määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot