Mainos
Mainos

Henkirikosten määrä kasvussa

Henkirikosten määrä on kasvussa Suomessa, paljastaa tuore tilasto.

-

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuonna kirjattiin murhia, tappoja ja surmia 10 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, eli kaikkiaan 155. Myös nuorten tekemien henkirikosten määrät ovat hieman lisääntyneet.

Viime vuonna alle 17-vuotiaita henkirikoksista epäiltyjä oli yhdeksän, edellisvuonna seitsemän. Vuonna 1999 määrä pomppasi yhteentoista, muuten luku on 1990-luvulla vaihdellut 1-6 välillä. Viime vuonna henkirikoksesta epäiltiin kolmea alle 15-vuotiasta, mikä on suurin määrä kautta aikojen.

Kun kaikki ikäryhmät otetaan mukaan, viime vuosien kasvu näkyy selvästi. Henkirikoksia kirjattiin viime vuonna 155, selvästi edellisvuosia enemmän. Määrä on vakiintumassa 140-150 välille, kun taas 1980-luvulla se oli vielä sadan pinnassa.

Vaikka nuorten tekemät surmat muistetaan, aikuiset tekevät edelleen 95 prosenttia Suomen henkirikoksista.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.3.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot