Mainos
Mainos

Henkirikosten määrä voi laskea lähivuosina rajusti

Vuonna 2004 kuolemaan johtaneita väkivaltarikoksia tuli poliisin tietoon kolmannes enemmän kuin kahtena aiempana vuonna. Kuluvana vuonna määrä on taas laskenut hurjaa vauhtia.

Henkirikosten määrä voi lähteä Suomessa jo pian rajuun laskuun. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Martti Lehti ennustaa laskua ja vetoaa suomalaisen verityön laatuun.

Suomalaiset surmaajat ovat tyypillisesti nelikymppisiä, työelämästä syrjäytyneitä alkoholisteja. Tilastot todistavat, että 50:tä ikävuotta lähestyvät eivät juurikaan tee henkirikoksia. Kun nykyinen ongelmaryhmä vanhenee, surmatöitä tekevien ihmisten määrä vähenee.

-Koko väestön väkivaltalukujen pitäisi laskea, Lehti sanoo.

Seuraava sukupolvi korvaa edellisen, mutta Lehden mukaan nuori sukupolvi on paljon pienempi eikä alkoholistien osuus kasva nykyistä suuremmaksi.

Henkirikosten määrä heittelee jo nyt rajusti. Vuonna 2004 kuolemaan johtaneita väkivaltarikoksia tuli poliisin tietoon kolmannes enemmän kuin kahtena aiempana vuonna. Kuluvana vuonna määrä on taas laskenut hurjaa vauhtia.

Suomessa tehdään vuosittain asukasta kohden kaksinkertainen määrä henkirikoksia verrattuna EU-maiden keskiarvoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot