Mainos
Mainos

RKP:n johtoon pyrkivä Henriksson pettynyt hallitukseen: Arki monelle vaikeaa näin yltäkylläisenä aikana

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson pyrkii RKP:n puheenjohtajaksi.

Pietarsaarelainen Henriksson, 52, on ollut kansanedustajana vuodesta 2007. Hän toimi viime hallituksessa oikeusministerinä.

– Haluan mielelläni johtaa puoluettamme ja ennen kaikkea haluan, että RKP on mukana johtamassa yhteiskuntamme kehitystä, sanoo Henriksson puolueen tiedotteessa.

Ihminen ensin

Henrikssonin mukaan RKP haluaa asettaa ihmisen keskiöön.

– Me RKP:ssä tiedostamme, millaisessa arjessa moni tänään elää. Työttömät, lähihoitajat, opiskelijat, maanviljelijät, yrittäjät – lista hallituksen politiikkaan pettyneistä ammattiryhmistä on pitkä. RKP ei tule koskaan unohtamaan yksittäistä ihmistä. Jotain hallituksen politiikassa on täytynyt mennä pieleen, kun elämme historiallisessa yltäkylläisyydessä, mutta samalla yhä useammalla on vaikeuksia tulla toimeen arjessa.

RKP:n nykyinen puheenjohtaja Carl Haglund kertoi pääsiäisenä Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa, ettei pyri jatkokaudelle.

RKP valitsee puheenjohtajan puoluekokouksessa kesäkuussa. Henriksson on ensimmäinen puoluejohtajakisaan ehdolle asettunut, mutta hän toivoo myös muita puolueen jäseniä ehdolle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme