Mainos
Mainos

Kaikki hepatiittivirukselle altistuneet tavoitettu Kouvolassa

Kouvolassa hepatiittivirukselle altistuneet ihmiset on kaikki tavoitettu, kertoo Kouvolan vastaava terveysjohtaja Kari Kristeri.

Perjantaina puolenpäivän jälkeen suurin osa heistä oli myös saatu rokotetuksi virusta vastaan.  Loput rokotetaan ensi keskiviikkoon  mennessä.

– Tartuntavaara yritetään saada nopeasti pysähtymään, sanoo Kristeri.  

Perustettu epidemiatyöryhmä selvittää koko hoitoprosessin ja olisiko jotain voitu tehdä toisin. 

– Pohjois-Kymen sairaalassa on useamman hengen huoneita, joissa on yhteinen wc. Valmisteilla olevassa Ratamossa tätä ongelmaa ei ole, jolloin riski tämän tapaisiin altistuksiin pienenee huomattavasti, Kristeri sanoo tiedotteessa. 

Yksi Pohjois-Kymen sairaalan potilaista on kantanut tartuntavaiheessa olevaa hepatiitti A-virusta. Virus havaittiin keskiviikkona ja potilas eristettiin.   

Tartuntavaaraan joutuneita on Kristerin mukaan kuutisenkymmentä. Osa heistä on potilaita ja osa sairaalan henkilökuntaa.  

Hepatiitti A-virus aiheuttaa maksatulehdusta. Taudin ensioireisiin kuuluu ruokahaluttomuutta, pahoinvointia, kuumetta ja vatsakipua.  

Hepatiitti A tarttuu tavallisimmin ulosteesta saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä. Virus voi tarttua myös henkilöstä toiseen kosketustartuntana, esimerkiksi samasta vessasta.

Puutteellinen käsihygienia lisää tartuntariskiä. Hepatiitti A ei aiheuta kroonista infektiota tai pitkäaikaista kantajuutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme