Mainos
Mainos

Herättäjäjuhlat levittäytyvät pääkaupunkiseudulle

herätysjuhlat Leppävaarassa

Espoon Leppävaaraan herättäjäjuhliin odotetaan kokoontuvan alkavana viikonloppuna jopa 30 000 kävijää. Määrä on jotakuinkin sama kuin mitä Keravalla järjestettävä Ankkarock vuotuisin vetää.

Juhlien keskuspaikkana toimii Leppävaaran urheilupuisto, josta sukeutuukin todellinen monitoimikeskus. Telttojen alta jaetaan mm. kymmeniä tuhansia annoksia ruokaa, ja määrittelemätön annos hengellistä leipää eri muodoissaan.

Talkootoimikunnan puheenjohtaja Topi Haarlaa kertoo, että ruokahuolto onkin koko juhlien haasteellisin ja eniten talkooväkeä vaativin osa. Juhlilla tarjotaan mm.1800 kiloa broilerikiusausta, 1100 kiloa riisipuuroa ja 1400 kiloa lihakeittoa. Siihen tulevat vielä päälle ruokajuomat ja muut särpimet.

- Riisipuurosta ja lihakeitosta on tullut vuosien kuluessa sellaisia klassikoita, että niitä toivotaan kerta toisensa jälkeen, ja ne on suhteellisen helppo valmistaakin, Haarla kertoo.

Vaihtuvana ruokavaihtoehtona on tänä vuonna broilerikiusaus. Lisäksi alueella toimii kahvi- ja virvoitusjuomakojuja.

Tarjottava ruoka valmistetaan lähialueen kouluissa, joista se kuljetetaan tapahtumapaikalle jaettavaksi.

Pääkaupunkiseutu toimiva hengellisille tilaisuuksille

Juhlien pitopaikkana pääkaupunkiseutu on Haarlan mukaan mitä mainioin.

- Tänne pääsee hyvin joukkoliikenteellä, ja useilla kauempaa tulevilla on lähellä sukulaisia, joiden luona voi yöpyä. Alueena urheilukenttä on myös sopivan kompakti, Haarla tiivistää.

Myös lähialueen asukkaat ovat Haarlan mukaan sopeutuneet mukavasti suurtapahtumaan.

Leppävaaran herättäjäjuhlat

- Todella mukavasti on mennyt, että mitään ongelmia ei ole ollut, vaikka täällä ollaan naputeltu ja kasailtu lavoja jo useampi päivä.

Sen Haarla toki myöntää, että ihmisillä tuntuu vielä olevan virheellisiä käsityksiä tapahtuman luonteesta.

- Herättäjäjuhlat sotketaan helposti herätysjuhliin ja tällaisiin käännytysluonteisiin tilaisuuksiin.

Herättäjuhlien pääpäivä on lauantai, jolloin alueelle odotetaan eniten kävijöitä. Juhlat päättyvät sunnuntaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot