Mainos
Mainos

Herätysliikkeet vastustavat julistusta katolisten kanssa

Helsinkiin kokoontuneet kirkon herätysliikkeet vastustavat yksissätuumin roomalaiskatolisen ja luterilaisen kirkon yhteistä vanhurskauttamisjulistusta. Herätysliikkeet aikovat julkistaa huomenna asiaa koskevan kannanottonsa.

Liikkeet eivät halua, että Suomen luterilainen kirkko hyväksyy julistuksen toukokuun kirkolliskokouksessa. Liikkeiden mielestä roomalaiskatolisten kanssa valmisteltu yhteinen julistus ei ole Raamatun mukainen. Luterilaisen kirkon piispat ovat jo esittäneet yksimielisesti asiakirjan hyväksymistä.

Tunnustuspäivillä ovat edustettuina evankeliset, lestadiolaiset, rukoilevaiset ja viidesläiset. Ainoastaan herännäiset eli körttiläiset eivät viikonlopun kestäville päiville osallistu. Liikkeet korostavat, että ihminen pelastuu yksin Kristuksen tähden, yksin Jumalan armosta ja yksin uskosta. Tähän saakka luterilainen kirkko on pitäytynyt tässä käsityksessä, kun taas katoliset näkevät, että ihmiset pelastuvat tekojensa kautta.

Huomiseen Tunnustuspäivien pääjuhlaan Meilahteen odotetaan kaikkiaan tuhatta henkeä; jo tänään tilaisuuksiin osallistui satoja ihmisiä. Mukana päivillä on useita kirkolliskokousedustajia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme