Mainos
Mainos

Herkkutatille kansainvälinen laatuluokitus

Kauppanormi laadittiin YK:n Euroopan talouskomission tuoreiden hedelmien ja vihannesten työryhmässä Suomen aloitteesta.

Herkkutatille on laadittu kansainvälinen kauppanormi, jota kokeillaan kahden vuoden ajan. Normin tavoitteena on parantaa myyntiin tulevan herkkutatin laatua ja helpottaa yritysten välistä kaupankäyntiä.

Kauppanormi laadittiin YK:n Euroopan talouskomission (ECE) tuoreiden hedelmien ja vihannesten työryhmässä Suomen aloitteesta.

Kauppanormin virallinen varmistus tapahtuu syksyllä, mutta maa- ja metsätalousministeriö kehottaa tiedotteessaan yrityksiä ottamaan normin käyttöön jo kesällä. ECE-normit eivät ole velvoittavia, mutta niitä käytetään yleisesti kansainvälisessä kaupassa.

Herkkutatin luokat ovat ekstra-, I- ja II-luokka. Ekstra-luokan herkkutatti on erittäin hyvälaatuinen, pillikerrokseltaan valkoinen, muodoltaan virheetön, kooltaan ja väriltään lajikkeelle ominainen, ja siinä saa olla vain hyvin pieniä maa-ainesjäämiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme