Mainos
Mainos

Herlin jätti kantelun oikeuskanslerille

Koneen hallituksen puheenjohtaja epäilee viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet rikosepäilyt pääsivät julkisuuteen.

Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin on jättänyt kantelun oikeuskanslerille siitä, ovatko niin kutsutussa tietovuotoasiassa toimineet viranomaiset menetelleet oikein.

Herlin on epäillyt viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet rikosepäilyt pääsivät julkisuuteen. Herliniä epäiltiin sisäpiiritiedon väärinkäytöstä Koneen ja Partekin osakkeilla vuosina 2001-2002.

Valtakunnansyyttäjä ja Keskusrikospoliisi ovat päätyneet siihen, etteivät poliisi ja Rahoitustarkastus ole vuotaneet tietoja. Alkuvuonna valtakunnansyyttäjä päätyi siihen, ettei se nosta syytettä osakekaupoista.

Herlinin asianajaja Kai Kotiranta sanoo, että asiassa ryhdytään tarpeen mukaan jatkotoimenpiteisiin.

- Oletamme, että viranomaistoimintaa valvova ylin viranomainen hoitaa asian parhaaksi katsomallaan tavalla, Kotiranta sanoi STT:lle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme