Mainos
Mainos

Heroiini palaamassa takaisin katukauppaan

Heroiinin saatavuus heikkeni vuoden 2000 jälkeen. Vain kymmenisen prosenttia käyttäjistä on päässyt korvaushoitoon.

Katukauppaan jälleen leviävä heroiini huolestuttaa päihdelääkäreitä. Päihdelääketieteen yhdistyksen dosentti Hannu Alhon mukaan heroiinin hinta on laskenut katukaupassa lähes puoleen viimevuotisesta.

Heroiinia oli katukaupassa paljon vuonna 2000, jolloin aine aiheutti 63 kuolemaa. Sen jälkeen heroiinin saatavuus heikkeni ja myös sen aiheuttamat kuolemat vähenivät dramaattisesti. Esimerkiksi vuonna 2004 heroiini ei aiheuttanut yhtään kuolemaa ja vuonna 2005 niitä oli kolme.

Suomessa on 16 000-20 000 piikkihuumeiden käyttäjää, mutta vain reilu kymmenen prosenttia on päässyt korvaushoitoon. Alhon mukaan hoidossa on nyt noin tuhat ihmistä, kun tarve olisi moninkertainen.

Alhon mielestä syynä on puute rahasta. Kuntien vuosittain varaamat määrärahat hoitoon eivät riitä kaikille hoitoa tarvitseville.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot