Mainos
Mainos

Heroiinin myynnistä kovat tuomiot

Ison heroiinijutun päätekijä tuomittiin tänään pitkään vankeusrangaistukseen Vantaan käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan Henryk Mietek Orzechin 7,5 vuoden vankeuteen. Orzech oli käräjäoikeuden päätöksen mukaan myynyt noin kaksi kiloa heroiinia lähes neljän vuoden aikana huumeita käyttäneelle pariskunnalle.

Vantaalla asuva puolalainen Orzech velvoitettiin myös korvaamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 102 600 euroa. Viiden vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu 21-vuotias Jussi Petteri Repo ja 2,5 vuotta vankeutta saanut 23-vuotias Eeva-Kaisa Halonen käyttivät itse ja välittivät heroiinia useille käyttäjille lähinnä omassa tuttavapiirissään.

Orzechille kelpasivat maksuksi huumeista niin selvä raha kuin varastettu tavarakin. Heroiinin maahan useissa erissä tuoneet Andrei Gavrilenko ja Sergei Ivanov tuomittiin puolestaan 3,5 vuoden ja kahden vuoden vankeusrangaistuksiin.

Lisäksi heroiinijutussa tuomittiin 11 muuta henkilöä vankeus- tai sakkorangaistuksiin. Jutun näyttö perustui kuulusteluihin ja poliisin puhelinkuuntelussa saamiin tietoihin. Heroiinia ei saatu tutkinnassa takavarikkoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot