Mainos
Mainos

Heurekan lattia veden vallassa – näyttelyyn kahlataan saappaat jalassa

Lunta vielä tupruttaa, mutta tiedekeskus Heurekassa Vantaalla liikutaan vetisissä oloissa. Kumisaapasrivistö tiedekeskuksessa ei tosin tarkoita, että talvi olisi rikkonut Heurekan putket.

Saappaat ovat osa avautuvaa Klima X -näyttelyä, joka tuo esiin ilmastonmuutoksen vaikutuksia luonnossa ja ihmisten rakentamissa yhteisöissä. Näyttelyssä muun muassa sulaa kymmeniä tonneja jäätä.

– Tämä näyttely on immersiivinen, kuten tavataan sanoa, eli upottava. Hyvin konkreettisesti eli me saadaan kahlata näyttelyyn, Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski toteaa.

Yleisöä näyttelyssä on siis vastassa kuutio Puruveden paksusta jäästä. Jäätä tuodaan kaikkiaan 80 tonnia, sillä kuutio sulaa kuudessa viikossa.

Norjalainen näyttelyidea on sovellettu Suomeen. Näyttelyn lähtökohta on ilmastonmuutoksen todellisuus ja kuinka hillitä ja sopeutua siihen.

(MTV3)

Katso Janne Hopsun juttu (Kymmenen uutiset 17.2.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme