Mainos
Mainos

Hevoslauma vaarantanut liikennettä Tuusulassa

Aitauksen aukoista karanneet hevoset ovat aiheuttanuut useita vaaratilanteita Tuusulassa kuluneen kesän aikana.

Hevoset ovat vaarantaneet liikennettä Tuusulassa useita kertoja tänä kesänä.

Lahelan ja Ristikiven alueella autoilijat ovat saaneet väistellä kymmenkuntaa täysikokoista hevosta ainakin viitenä päivänä heinäkuun aikana.

Tuorein vaaratilanne sattui tänä aamuna. Tuusulan poliisista kerrotaan, että törmäysvaaraa voi verrata hirvikolariin, koska eläimet ovat yhtä kookkaita. Toistaiseksi onnettomuuksia ei kuitenkaan ole sattunut, ja hevoset on saatu kerättyä takaisin laitumelle.

Tiet, joilla hevoset ovat harhailleet, ovat pääosin pikkuteitä, joilla nopeusrajoitus on 50 tai 60 kilometriä tunnissa. Eläimet ovat päässeet tielle aitauksen aukoista.

Poliisi on useita kertoja kehottanut hevosten omistajaa korjaaman aidan - tuloksetta. Nyt apua on pyydetty myös kunnaneläinlääkäriltä.

Tapausta ei tutkita eläinsuojelurikkomuksena, mutta poliisi vakuuttaa pohtivansa sitäkin vaihtoehtoa, jos ilmenee, että hevoset ovat kaiken kaikkiaan vailla kunnollista hoitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme