Mainos
Mainos

Hevoslihakohua säikähtänyt Ikea uudisti lihapullatuotantonsa

Huonekalujätti Ikea alkoi torstaina myydä uusia lihapullia Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Tällä kertaa taatusti ilman hevosenlihaa, vakuuttaa Ikea Foodsin toimitusjohtaja Edward Mohr.

– Dna-testaamme kaiken lihan kolmessa eri vaiheessa: toimituksen yhteydessä, tuotannon yhteydessä, ja silloin kun lihapullat ovat valmiita. Alihankkijoiden määrää on vähennetty viidestätoista seitsemään, Mohr kertoi.

Mohrin mukaan nykytilanteessa kaikki liha tuodaan Saksasta, mutta jatkossa myös Ruotsista ja Irlannista.

Ikea veti lihapullia pois myynnistä useissa maissa viime kuussa, kun yhtiön lihapullista löytyi merkitsemätöntä hevosenlihaa.

Mohrin mukaan Ikea käy vielä keskusteluita siitä, tuleeko se lahjoittamaan myynnistä vedettyjä lihapullia vähäosaisille elintarvikeyhtiö Axfoodin tapaan. Hänen mukaansa yhtiö olisi halukas lahjoittamaan hevosenlihaa sisältäneitä lihapullia, mutta ensin täytyy selvittää, onko se mahdollista lakien ja sääntöjen puitteissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme