Mainos
Mainos

"Hidas talouskasvu voi kaataa hallituksen työllisyystavoitteet"

Hallituksen työllisyysohjelman johtaja Harri Skog pelkää, että työttömyyden vähentämiseen tähtäävät toimet jäävät tehottomiksi heikon taloudellisen kasvun vuoksi. Vaikka työvoimahallinto ja edellisetkin hallitukset ovat kokeilleet suurta määrä erilaisia työllistämiskeinoja, työttömyyden alentuminen on käytännössä pysähtynyt.

Valoa ei näy lähitulevaisuudessakaan, ellei talous käänny nousuun, Skog sanoo UP-Uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa.

Skog sanoo uskovansa, että jos kansainvälinen talous paranee ja Suomessakin taloudellinen kasvu on kohtuullista, työttömyys voisi alkaa taittua ensi vuonna.

Skogin mukaan yksi keino tehostaa tukijärjestelmien kannustavuutta olisi työmarkkinatuki. Lähes miljardin euron menoerää tulisi pienentää, koska siitä on hänen mukaansa tullut eräänlainen kansalaispalkka. Miljardin euron summasta aktiivitoimiin menee nykyään vain viidennes, minkä lisäksi menot vielä kertautuvat esimerkiksi sosiaalimenoina, toimeentulotukimenoina ja asumistukimenoina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot