Mainos
Mainos

Hieronnan ja fysioterapian hinnoissa suuria eroja

Esimerkiksi Etelä-Suomen läänissä tunnin hieronnan keskihinta on 39 euroa, kun taas Itä-Suomessa samasta hoidosta joutuu maksamaan keskimäärin vain 30 euroa.

Fysioterapian ja hieronnan hinnat vaihtelevat suuresti Suomessa. Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten tuoreen vertailun mukaan kalleimmaksi hoidot käyvät Etelä-Suomessa ja Ahvenanmaalla.

Etelä-Suomen läänissä tunnin hieronnan keskihinta on 39 euroa, kun taas Itä-Suomessa samasta hoidosta joutuu maksamaan keskimäärin vain 30 euroa. Myös Länsi-Suomen ja Lapin lääneissä tunnin hieronnan hinta jää selvästi Etelä-Suomea halvemmaksi.

Selviä hintaeroja löytyy myös paikkakuntien sisällä. Hoitopaikasta riippuen esimerkiksi tunnin fysioterapeuttinen hoito kustantaa 20-63 euroa. Isoin hintahaitari löytyy Etelä-Suomen läänistä.

Kuluttajaviraston tarkastaja Seija Koljonen kertoo MTV3:n uutisille, että yksi syy suuriin hintaeroihin löytyy yritysten koosta. Koljosen mukaan yhden hengen työllistävien yritysten hinnat ovat suureen yritykseen verrattuna huomattavasti edullisempia.

Lääninhallitukset toteuttivat vertailun kirjekyselynä huhti-toukokuussa 27 paikkakunnalla. Kyselyyn vastasi noin 600 yritystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme