Mainos
Mainos

HIFK:lle ja Pelicansille napsahti sakkoa joukkotappelusta

Jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmä on määrännyt Pelicansille ja HIFK:lle 10 000 euron sopimussakon kummallekin lauantaisesta joukkotappelusta. Valmentajat Kai Suikkanen ja Petri Matikainen saivat kumpikin kahden ottelun toimintakiellon.

HIFK:n valmentaja Suikkanen on sivussa otteluissa Blues-Pelicans ja Pelicans-Kalpa ja HIFK:n Matikainen otteluissa HIFK-HPK ja KalPa-HIFK.Päätöksestä voi valittaa.

Perusteissa vedotaan siihen, että kurinpitosääntöjen perusteella voidaan rangaista henkilöä tai seuraa liigan ja seuran etua vahingoittavasta toiminnasta. Kurinpitoryhmän mukaan Pelicansin ja HIFK:n ottelussa syyllistyttiin useisiin ei-spontaaneihin tappeluihin, joista aiheutui tarpeetonta kielteistä julkisuutta SM-liigalle, liigan joukkueille ja jääkiekon julkisuuskuvalle yleisemmin.

Valmentajat ovat vastuussa pelaajien käyttäytymisestä. Koska valmentajat eivät selvitysten perusteella yrittäneet estää ja tuomita pelaajien käytöstä, he ovat toimineet moitittavasti ja liigan etujen vastaisesti, ja saivat saman rangaistuksen kuin pelaajat.

Pelaajille pelikieltoa

Lisäksi yhteensä yhdeksän pelaajaa sai lisärangaistuksen nujakoista. Neljä Pelicansin ja kaksi HIFK:n pelaajaa sai SM-liigan kurinpitäjältä kahden ottelun pelikiellon. Yhden ottelun pannaan joutui kaksi HIFK:n ja yksi Pelicansin pelaaja.

Lauantaina Lahdessa pelatussa ottelussa jaettiin ennätykselliset 465 rangaistusminuuttia. 14 pelaajaa sai ottelussa pelirangaistuksen väkivaltaisuudesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme