Mainos
Mainos

Hiihtäjän sankarillinen teko: Kuljetti paleltuneen kissan kainalossaan turvaan – "Viimeisiä päiviä olisi ollut hengissä"

Pahoin kylmettynyt pitkäkarvainen kissa toimitettiin eläinhoitolaan.

Metsämies oli maanantaina hiihtämässä tarkistamaan riistakameraansa, kun hän oli huomannut kuusen alle möngertäneen eläimen. Ensimmäisellä vilkaisulla mies oli luullut sitä supikoiraksi. Muhoksella on supikoiria, joten mies ei kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota.

Torstaina mies oli jälleen hiihtämässä riistakameralleen tarkoituksenaan viedä kameran lähistölle silakoita houkuttelemaan eläimiä paikalle. Mies huomasi, että saman kuusen alla, johon oli luullut supikoiran maanantaina menneen, kyhjötti jälleen jokin eläin.

Metsämies hiihti kuusen viereen katsomaan, oliko eläin paleltunut.

– Tuolloin eläin oli nostanut päätään, jolloin mies oli tunnistanut sen kissaksi, lemmikkihoitola Vierashuoneen omistaja Simo Tolonen kertoo.

Mies oli syöttänyt kissalle yhden mukana olleista silakoistaan.

– Se lotasi sen saman tien, eikä lähtenyt pakoon. Mies otti kissan kainaloonsa ja hiihti yli kilometrin matkan autolleen.

Mies soitti Toloselle, joka otti kissan hoiviinsa. Tolosella on lemmikkihoitola, mutta hänelle tulee myös löytöeläimiä Oulusta ja sen ympäristökunnista.

– Annoin sille heti ruokaa, lisäravinteita ja ensimmäisen matolääkkeen.

Kissan anturat pahoin paleltuneet

Perjantaiaamuna Tolonen vei kissan eläinlääkärille tarkistettavaksi.

– Eläinlääkärin mukaan kissan takajalkojen anturat ovat paleltuneet pahoin. Näyttää kuitenkin siltä, ettei kissaa tarvitse lopettaa.

Tolonen kuvailee kissaa yltiösosiaaliseksi ja erittäin miellyttämishaluiseksi. Kaulassa kissalla oli rispaantunut panta.

– Täällä on viimeiset kolme päivää ollut pakkasta 10-15 astetta. Viimeisiä päiviä kissa olisi ollut hengissä ilman apua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme