Mainos
Mainos

Hiihtokeskuksia avautunut Etelä- ja Keski-Suomessa

Lämmin alkutalvi ei ole katastrofi alalle, sillä marras- ja joulukuu tuovat vain kymmenisen prosenttia koko kauden tuotosta.

Hiihtokeskukset ovat saaneet rinteitä auki nyt myös Etelä- ja Keski-Suomessa. Esimerkiksi Vihdissä Vihti Ski Centerissä ja Talma Skissä Sipoossa on avattu molemmissa yksi rinne. Laskettelukauden saaminen kunnolla uudelleen käyntiin vaatisi kuitenkin pakkasasteita, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

- Jo muutama sellainen päivä, jolloin lämpötila laskisi kunnolla pakkasen puolelle, avaisi lisää rinteitä, Tollet sanoo.

Etelä- ja Keski-Suomen rinteisiin on saatu lunta lumitykeillä. Lumettamalla tehty lumi on merkittävästi kestävämpää kuin luonnonlumi, mutta lumettaminen vaatii useita pakkasasteita. Tolletin mukaan on vielä toiveita, että lisää keskuksia avattaisiin vielä ennen joululomien loppumista.

Lämmin alkutalvi ei hänen mukaansa vielä ole katastrofi alalle, sillä marras- ja joulukuu tuovat vain noin 7-10 prosenttia koko kauden tuotosta. Pohjois-Suomessa suurin osa keskuksista on auki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme