Mainos
Mainos

Hiihtokeskuksissa alkaa parin päivän lakko

Huomenna alkaa lakko viidessä hiihtokeskuksessa. Lakko uhkaa laajeta viikon päästä kaikkiin hiihtokeskuksiin, jos sopua ei ennen sitä synny.

Työtaistelu alkaa kello 14 ja päättyy perjantaiaamuna. Se vaikuttaa lähinnä lumetukseen ja muihin rinnepalveluihin. Ravintolat ja hotellit toimivat normaalisti. Lakko koskee neljää yritystä Rukan, Levin, Vuokatin, Tahkon ja Pyhätunturin rinteillä.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin mukaan lakko saattaa laajeta 13. marraskuuta koskemaan kaikkia tuhatta hiihtokeskustyöntekijää. Laajempi lakko päättyisi maanantaina 16. marraskuuta.

Näillä näkymin lakko vaikuttaa huomattavasti hiihtokeskusten toimintaan. Lakko uhkaa myös Levillä 13. päivä alkavaa alppihiihdon maailmancup-kilpailua.

PAM toivoo, että Levin maailmancupin onnistumisen vuoksi ratkaisuun voitaisiin päästä ennen perjantaita.

Syynä painostustoimiin on kiista hiihtokeskusten työntekijöiden palkoista. Valtakunnansovittelija Esa Lonka kertoo, että osapuolet olivat niin erimielisiä, ettei hän katsonut mahdolliseksi jättää sovintoesitystä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme