Mainos
Mainos

Hiihtokeskuksissa vilkasta viime viikkoina

Hyvät talvisäät ovat lisänneet kävijämääriä Suomen hiihtokeskuksissa.

Laskettelurinne

Suomen hiihtokeskuksissa on ollut viime viikkoina vilkasta. Loistava lumitilanne ilahduttaa rinteissä, sillä lämmin syystalvi nakersi laskettelukautta alkutalvesta.

Toiminnanjohtaja Guy Catani Suomen Hiihtokeskusyhdistyksestä kertoo, että eroa viime talven tuloksiin on nyt saatu kurottua umpeen. Etelä-Suomessa ehdittiin jo olla viidenneksen jäljessä vuoden takaisista luvuista, ja Keski-Suomessa ero oli 15 prosenttia.

Catani kiittelee loppiaisen jälkeen alkanutta talvea. Hänen mukaansa tammikuu osui nappiin kaikkien päivien ja viikonloppujen osalta.

- Mitään pahaa pakkasjaksoa ei ole ollut. Ja jopa arki-illat paikalliskeskuksissa ovat olleet erittäin vilkkaita, Catani sanoo.

Tavoitteena ennätysluvut

Kuluvalle kaudelle asetettiin tavoitteeksi viime kauden ennätystulos. Vuosi sitten hissilippuja myytiin noin 40,8 miljoonalla eurolla ja laskettelupäiviä kertyi 2,6 miljoonaa.

- Jos samaan päästään niin on todella upea tulos. Silloin ollaan vakiinnutettu elinkeino määrätylle uudelle tasolle, Catani arvioi.

Monet hiihtokeskukset ovat panostaneet kuluvaan kauteen rakentamalla erityisiä lumipuistoja. Siellä on suorituspaikkoja esimerkiksi lumilautailijoille. Markkinoille on myös tullut juuri lumipuistoihin tarkoitettuja lasketteluvälineitä.

Lasketteluturisteja mm. Britanniasta

Suomen hiihtokeskukset houkuttelevat yhä laajemmin ulkomaalaisia matkailijoita. Muutos alkoi viime vuosikymmenen loppupuolella, jolloin venäläiset löysivät rinteet. Viime talvena Suomessa kävi laskettelemassa satatuhatta ulkomaalaista.

- Esimerkiksi Brittein saarilta tulee jatkuvasti kasvavia matkustajamääriä Suomeen, Catani kertoo.

Uusimpia aluevaltauksia ovat Alankomaat, Tanska ja koko Baltian alue. Myös Belgiasta tulee lasketteluturisteja jonkin verran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot