Mainos
Mainos

Hiihtoliiton dopingselvitys luovutettu

Suomen Hiihtoliitto on luovuttanut selvityksensä hiihtäjien dopingsotkusta kulttuuriministeri Suvi Lindénille. Selonteko on seikkaperäinen, mutta ei sisällä juuri uutta tietoa tapahtuneesta.

Hallintoneuvos Lauri Tarastin johtama ulkopuolinen selvitysryhmä jatkaa omalta osaltaan tapahtuneen tutkimista ja suositusten laatimista jupakan jatkotoimenpiteiksi. Tarastin kolmijäsenisen ryhmän tavoitteena on saada oma raporttinsa valmiiksi kevään loppuun mennessä.

Keskusrikospoliisi puolestaan aloittaa esitutkinnan Lahden MM-hiihtojen dopingjutussa. KRP aikoo selvittää mm. onko lääkkeitä tuotu maahan ilman asianmukaisia lääkemääräyksiä. Jutun asianosaisista KRP ei voi tässä vaiheessa antaa tietoja. Keskusrikospoliisi selvittää mahdollisen lääkerikoksen näkökulmasta ainakin Lahden kisakylästä tehdyn lääkejätelöydön sisällön.

Sen sijaan opetusministeriön tekemän tutkintapyynnön osalta KRP ei ole tehnyt päätöstä mahdollisesta tutkinnan aloittamisesta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme