Mainos
Mainos

Hiihtoliiton Piirainen: En toiminut ovimiehenä veren poistossa

Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen selvittelee osuuttaan dopingskandaaliin Huomenta Suomen haastattelussa. Piirainen kiistää toimineensa ovimiehenä, kun hiihtäjiltä poistettiin verta.

- Iso kokoni antaisi tietysti mahdollisuuden ovimiehenä toimimiseen, mutta se ei pidä paikkaansa, hän näpäyttää.

Hänen mukaansa julkisuudessa liikkuvat Kari-Pekka Kyrön väitteet ovat muutenkin tosia vain osittain. Esimerkiksi väitteet dopingyhteistyöstä Venäjän kanssa ovat virheellisiä. Venäjän kanssa kehiteltiin hiihtäjille hänen mukaansa rokotetta. Rokote ei kuitenkaan koskaan valmistunut.

Piiraisella ei ole tietoa, miten hiihtäjät rahoittivat dopingin käyttönsä.

- Epon maksamisesta Kyrö tietää varmasti paremmin, minulla ei ole siitä käsitystä.

Omaa rooliansa kohuun liittyvässä uutisoinnissa Piirainen vähättelee.

- Tämä kohu on saanut vähän huvittavia piirteitä. Sehän se vasta olisikin ollut uutinen, jos olisin väittänyt, ettei dopingongelmaa ollut.

"Maastohiihdossa ei enää dopingia"

Piirainen kiistää jyrkästi, että maastohiihdossa olisi Lahden käryjen jälkeen enää liikkunut dopingia. Lahden vuoden 2001 MM-kisojen jälkeistä Opetusministeriön asettamaa dopingselvitystyöryhmää johtanut Lauri Tarasti uskoo dopinginkäytön jatkuneen myös Lahden jälkeen.

- Vuoden 2001 jälkeen tilanne on tietysti aivan toinen, koska olemme joutuneet uudistamaan koko organisaation.Todella toivon, että Tarasti tarkoittaa maailmanlaajuisesti eikä viittaa suomalaiseen urheiluun, koska se ei pidä paikkansa.

- Minulle sopii erinomaisen hyvin, että ne jotka ovat tästä vastuussa nyt tulevat esiin ja kertovat tarinansa. Erityisesti haluaisin, että Kari-Pekka Kyrö kertoisi koko tarinansa, eikä vain osia siitä.

Piirainen ilmoitti eilen uskovansa maastohiihdon entisen päävalmentajan Kyrön esittämän dopingväitteen siltä osin, että Lahden MM-kisoissa vuonna 2001 Suomen maastohiihdossa käytettiin epo-hormonia.

- Varmasti Kari-Pekka tietää hyvin mistä puhuu, koska on ollut päävalmentajana siinä toiminnan ytimessä. Sen 2001:n osalta hänen väittämänsä ovat varmasti aikalailla paikkansapitäviä. Täytyy kuitenkin muistaa, että nyt on kuultu vasta yhden osapuolen näkemys siitä tarinasta. Toivottavasti tässä viranomaistutkintojen yhteydessä selviää myös muiden näkökulmat asiaan, Piirainen totesi eilen MTV3:lle.

Keskusrikospoliisi aloittaa heinäkuun puolivälissä tutkinnan viimeaikaisista dopingpaljastuksista. Sitä ennen hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri on kutsunut Hiihtoliiton johtokunnan ylimääräiseen kokoukseen dopingväitteiden takia.

Kokouksessa ei Piiraisen mukaan keskitytä niinkään menneiden puimiseen. Asialistalla on doping-kohun vaikutukset tulevaisuuteen.

- Johtokuntamme jäsenet haluavat nyt yhdessä ennen kesäkauden alkua pohtia tätä syntynyttä tilannetta ja sitä, mihin olemme menossa.

Piiraisen mukaan hiihtoliiton johtokunnan jäsenet haluavat mahdollisesti säästää näkemyksensä viranomaistutkintaan.

- Nyt halutaan pitää suu supussa siihen asti, kunnes viranomaiset asiasta haluavat kuulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme