Mainos
Mainos

Hiilamo: Toimeentulotuki pois nuorilta

Kansaneläkelaitoksen tutkimusprofessorin Heikki Hiilamon mielestä lapsettomille alle 25-vuotiaille ei pitäisi maksaa toimeentulotukea kuin poikkeustapauksissa.

Silloinkin toimeentulotukea tulisi maksaa vain lyhyt aika, hän kirjoittaa Kuntalehden kolumnissaan.

Hiilamo kirjoittaa toimeentulotuen tarjoavan nuorille helsinkiläisille varsin hyvän elintason, sillä se korvaa runsaasti asumiskustannuksia. Hän vertaa toimeentulotukea opintotukeen ja toteaa, että opintotuella tulee selvästi huonommin toimeen.

Hiilamon mukaan toimeentulotuki houkuttaa nuoria aloittamaan ns. itsenäisen elämän yhteiskunnan tuella, sillä nuoret voivat muuttaa toimeentulotuen maksamaan asuntoon sekä saada muihin elinkustannuksiinsa lähes 480 euroa kuukaudessa.

Hiilamo arvelee, että ikäväksi koettu työ ei houkuta nuoria, koska muutenkin tulee toimeen.

Hiilamo kirjoittaa kolumnissaan perinteisen pohjoismaisen hyvinvointimallin perustuvan kaikkien kynnelle kykenevien osallistumiseen työelämään ja verojen maksamiseen. Yhteiskunnan on Hiilamon mukaan kyllä tuettava nuorten itsenäistymistä, mutta nuorilla on myös velvollisuus osallistua koulutukseen tai työelämään.

Hiilamon mukaan sellainen yhteiskuntamalli ei ole hyväksyttävä, jossa tuntuva osa nuorista syrjäytyy pysyvästi koulutuksesta ja työelämästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot