Mainos
Mainos

Hiiret riesana? Näin pidät jyrsijät poissa mökiltä

Kun ihmiset palaavat kesälomalta arkirutiineihin, valtaavat hiiret, rotat, muurahaiset ja muut haittaeläimet autioituneet kesämökit.

Kesälomaansa aloittelevien mökkiläisen ikäväksi yllätykseksi näyttävät sisätilat toisinaan kuin jyrsijöiden välisen sodan jäljiltä.

Suomen riistakeskuksen kenttäpäällikkö Ilkka Ala-ajos neuvoo, miten välttyä haittaeläinten aiheuttamasta siivolta.

–Ruokatarvikkeet on hyvä sulkea tiiviisti tai viedä kokonaan mökiltä pois. Hiiret, muurahaiset ja tupajumit mutustavat poskiinsa kaiken ravinnoksi kelpaavan. Ravinto on haittaeläinten houkutin numero yksi.

Hiirille ja rotille on omat torjunta-aineet. Myös muurahaistorjuntaan löytyy erilaisia kemikaaleja. Hiirentorjunta on hyvä varustaa syöttikotelolla. Näin ne pysyvät hallitusti kotelossa ja ovat vain jyrsijöiden ulottuvilla.

–Niitä on hyvä laittaa strategisiin paikkoihin, Ala-ajos opastaa.

Myös kuivakäymälä on hyvä varustaa jyrsijöiden torjunnalla. Huussista kannattaa poistaa myös vessapaperirullat, etteivät jyrsijät pääse niihin iskemään.

–Ulko-WC:n ovi pitää myös muistaa sulkea. Muuten linnut ja jyrsijät aiheuttavat isoja sotkuja, Ala-ajos muistuttaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot