Mainos
Mainos

Hiirivaivat kasvava ongelma

Tietokoneen hiiren aiheuttamat ranne- ja hartiavaivat lisääntyvät jatkuvasti. Vääränlainen tietokonehiiren käyttö on todennäköisin syypää yhä useamman toimistotyöläisen ranne- ja niskavaivoihin.

Tampereen Aluetyöterveyslaitoksella on juuri alkanut tutkimus, jolla kartoitetaan vaivojen syitä ja etsitään parempia työtapoja hiirikäden rasitusvammojen välttämiseksi. Vaivojen syitä löytyy niin kalusteista kuin työtavoistakin. Kun hiirestä tuli monelle jokapäiväinen työkaveri, kukaan ei muistanut opettaa sen ergonomista käyttöä.

Kyynärvarteen ja hartioihin kiinnitetyt elektrodit mittaavat, mitä hiirikädessä tapahtuu. Työterveyslaitos tutkii asiaa sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä. Liikkeet tallentuvat videolle ja tietokoneelle.

Tutkimus on vasta alussa, mutta hyviä neuvoja saa jo nyt. - Pyri käyttämään hiirtä mahdollisimman rennosti ja pyri käyttämään mahdollisimman vähän voimaa hiiren liikuttelussa, muistuttaa tutkimusinsinööri Jarmo Sillanpää käyttäjiä.

Laajempia tutkimustuloksia saadaan helmikuun lopulla.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme