Mainos
Mainos

Hiljainen hetki työtovereiden muistoksi vähennetään palkasta

Rakennusteollisuusliitto RT:n mielestä työtapaturmissa kuolleiden muistoksi järjestetty hiljainen hetki oli työnseisaus, minkä vuoksi osa liiton jäsenistä on menettämässä varttitunnin palkan.

Osa rakennusliiton jäsenistä on menettämässä varttitunnin palkan työtapaturmissa kuolleiden muistohetken takia.

Kaikilla rakennusalan työpaikolla vietettiin puoliltapäivin 14 minuutin mittainen hiljainen hetki viime vuonna työtapatutmissa kuolleiden työtovereiden kunniaksi.

Työnantajaa edustavan Rakennusteollisuusliitto RT:n mukaan kysessä oli työntekijäjärjestön yksipuolinen ilmoitus. Työmarkkinajohtaja Tapio Karin mukaan kyseessä oli työnseisaus.

- Me olemme jäsenille kertoneet, että Rakennusliitto järjestää tällaisen yksipuolisen tilaisuuden ja silloin on todettu, että meidän mielestämme tämä tilaisuus on luonteeltaan työnseisaus. Ja jos työntekijäliitto tämmösen järjestää, niin siltä osin palkanmaksuvelvollisuutta ei ole, eli halutessaan yritys voi siitä palkan vähentää.

Rakennusalan työtapaturmissa kuoli viime vuonna 14 ihmistä.

- Asiahan on erittäin tärkeä. Me olemme Rakennusliiton kanssa ihan samaa mieltä siitä, että tähän pitää kiinnittää huomiota, ja ennen kaikkea pitää kehittää niitä välineitä ja miettiä millä tavalla me saamme työturvallisuuutta parannettua. Mutta tämä tapa, että yksipuolisesti ilmoitetaan - viime torstaina saimme tästä tiedon - me tiedämme sen kokemuksesta, että jäsenyritykset alkavat kysellä mistä on kysymys ja miten siihen suhtaudutaan. Tietenkin ihmetyttää se, että jos me olisimme tästä aikaisemmin saaneet tietää, olisimme varmasti löytäneet yhdessä ihan hyvän tavan tämmösen huomion herättämiseen, Kari täydentää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme