Mainos
Mainos

Hiljainen kuolema vaanii metsässä: Itä-Suomessa varoitetaan ”tappolumesta”

Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa varoitetaan tykkylumialueilla liikkumisesta.

Pahoilla tykkylumialueilla työskentely on tällä hetkellä hengenvaarallista, sanoo metsäasiantuntijoiden työsuojeluasiantuntija Markku Varis.

– ”Hiljainen kuolema” voi tulla yllättäen, kun kokonainen puun latva, oksa tai jäistä lunta voi tippua lähes ääneti päälle – korkealta ja kovaa, Varis huomauttaa Metsäalan asiantuntijoiden tiedotteessa.

Varis ei suosittele menemään tykkylumialueille lainkaan. Vähintään hän suosittelee kertomaan, milloin ja missä työskentelee.

Tilanne on tällä hetkellä erityisen poikkeuksellinen, sillä puissa on tykkylunta, mutta maat ovat sulat. Metsäasiantuntija Nina De Gritz Pohjois-Karjalasta Juuasta kertoo, että metsäkonekuskit ovat jo havainneet lukuisia vaaratilanteita.

– Puut ovat kaatuneet työskenneltäessä täysin arvaamattomiin suuntiin, kun latvassa on painoa ja roudaton maa ei sido juuria.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme