Mainos
Mainos

Hillasato poimitaan tänä vuonna elokuussa

Pohjois-Suomen hillasato poimitaan tänä vuonna pääosin elokuussa. Kesän tulo on ollut niin paljon myöhässä, että hilla aloittanee kukintansa laajoilla alueilla vasta juhannuksen tietämissä. Tähän mennessä hillan kukkia on nähty vain harvoilla lämpimillä paikoilla. Myös mustikka kukkii vasta lämpimillä seuduilla. Sen keräämiseen päästäneen kuitenkin normaalisti heinäkuun lopulla.

-Hillasadon määrää on vielä vaikea arvioida, kaikki on mahdollista, piiriagrologi Pentti Kurtti Oulun maaseutukeskuksen Kuusamon neuvontatoimistosta toteaa. Riittävästi aikaa marjan kypsymiseen hänen mukaansa kuitenkin on.

Hillan myöhäisellä kukinnalla on hyvät puolensa. Sateisessa ja kylmässä säässä hedelmöityminen ei olisi edes onnistunut. Myöskään pölyttäjähyönteisiä ei ole vielä näkynyt.

Hyvinä vuosina Koillismaalta poimitaan useita kymmeniä tuhansia kiloja hilloja. Marja on myös melkoinen tulolähde alueen asukkaille.

-Myös mustikalla ja puolukalla on saatu viime vuosina erittäin hyviä lisäansioita, Kurtti kertoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme