Mainos
Mainos

Himas-kohu ratkeaa keskiviikkona

Eduskunnan perustuslakivaliokunta päättää kantansa niin sanotussa Himas-kohussa ensi keskiviikkona.

Valiokunta käsitteli tänään pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) kirjallista selvitystä filosofi Pekka Himaselta tilaamastaan tulevaisuusselvityksestä. Katainen ei tullut itse paikalle kuultavaksi, vaikka alunperin näin oli ilmoitettu.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johannes Koskisen (sdp)mukaan kukaan valiokunnan jäsenistä ei vaatinut tänään Kataista henkilökohtaisesti kuultavaksi. Koskinen kertoi valiokuntaistunnon jälkeen, että pääministerin kirjallisessa selvityksessä ei ilmennyt mitään uutta.

– Jos tosiaan olisi ollut jotain uutta ja ihmeellistä, niin kyllä perustuslakivaliokunta olisi voinut silloin vaatia henkilökohtaisestikin pääministeriä paikalle. Tämä minimi, mitä edellytetään, on mahdollisuus tulla kuulluksi, Koskinen sanoo.

Kohu sai alkunsa siitä, kun Katainen tilasi Himaselta 700 000 euron tulevaisuusselvityksen ilman kilpailutusta.

Koskisen mukaan valiokunta päättää keskiviikkona, onko asiassa toimittu lainmukaisesti vai pitääkö asia viedä eteenpäin syyttäjälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme