Mainos
Mainos

Hinaaja Voima saatiin pintaan

Kaskisten syväsatamaan uponnut hinaaja Voima on vihdoin saatu tänä iltana ylös.

Yli viikon upoksissa ollut hinaaja joutunee seuraavaksi mittaviin korjauksiin. -Ainakin aluksen koneisto ja sähkölaitteet täytyy käydä läpi, kertoi satamakapteeni Timo Onnela.

Sukeltajat kiinnittivät päivällä Voimaan vaijerit, joiden avulla Porista lainattu nosturi sai aluksen ylös. Hinaaja saatiin noin klo 19:ään mennessä pumpattua tyhjäksi vedestä ja kellumaan omillaan.

Noin 90 tonnia painava hinaaja Voima upposi kovassa tuulessa viime viikon keskiviikkoiltana. Se oli tuolloin avustamassa venäläistä rahtialusta Kaskisten satamaan. Hinaajan nelihenkinen miehistö pelastettiin merestä.

Kaskisten satamassa uponnut Voima ei Onnelan mukaan ole haitannut sanottavasti laivaliikennettä, sillä satamassa ei ole käynyt viimeksi kuluneen viikon aikana kovin suuria aluksia. Syväsataman kääntöaltaaseen uponnut Voima on nyt tarkoitus siirtää kaupungin sisäsatamaan.

Voiman nostotöihin piti alun perin päästä jo alkuviikosta, mutta kovan tuulen vuoksi nostoa täytyi siirtää muutamalla päivällä. Eilisiltana alus saatiin jo kertaalleen pinnalle, mutta se upposi uudelleen vaijerin katkettua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme