Mainos
Mainos

Hinnannousu leikkaa öljytuotteiden menekkiä

Öljytuotteiden menekki heikkeni alkuvuonna. Öljy- ja kaasualan keskusliiton tilastojen mukaan öljytuotteita myytiin tammi-kesäkuussa viisi prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Kansalaisia kuohuttanut bensiinin kallistuminen näkyi menoveden myynnissä. Bensiinin myynti supistui kolme prosenttia osittain ennätyksellisen korkeaksi nousseen hintatason takia.

Öljytuotteista vain dieselöljyn menekki parantui, dieseliä myytiin neljä prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Syynä on ennen kaikkea talouskasvu, mutta myös se, että dieselkäyttöisten autojen osuus henkilöautokannasta on kasvanut.

Normaalia lämpimämpi alkuvuosi pienensi lämmitysöljyn menekkiä alkuvuonna. Kevyen polttoöljyn myynti laski 13 prosenttia ja raskaan polttoöljyn myynti 14 prosenttia. Öljy- ja kaasualan keskusliitto arvioi, että öljyn kallistuminen on saanut asiakkaat lykkäämään lämmitysöljyvarastojen täydennyksiä.

Öljytuotteiden hintojen nopea nousu on parantanut maakaasun kilpailukykyä. Maakaasun hinta on kohonnut öljytuotteita maltillisemmin, ja maakaasun kulutus kasvoikin kuusi prosenttia viime vuodesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot