Mainos
Mainos

Hinnasta viis - luomutuotteiden myynti kasvanut huimasti

Luomutuotteiden myynti on kasvanut S-ryhmän kaupoissa vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana 50 prosenttia. Kaupat ovat myös laajentaneet huomattavasti luomuvalikoimaansa, mikä on osaltaan vaikuttanut luomutuotteiden menekkiin. Myös vanhat, jo pitkään myynnissä olleet luomutuotteet ovat kasvattaneet myyntiään huimasti.

Hinta ei ole ratkaiseva tekijä

S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo, että luomun hinnoissa ei ole ollut merkittäviä muutoksia suuntaan eikä toiseen. Luomutuotteiden hinnat ovat pysyneet samankaltaisina - eli hieman korkeampina - tavallisiin tuotteisiin nähden.

–Hinnalla ei ole tässä yhteydessä ratkaisevaa roolia luomun menekkiin. Sen sijaan ihmiset haluavat aidosti ostaa ekologisia tuotteita. Kuluttajaa kiinnostavat entistä enemmän ruoan aitous, alkuperä ja hallittu lisäaineiden käyttö, Alarotu listaa.

Alarotu kuitenkin myöntää, että luomun myyntiä voitaisiin saada vielä suuremmaksi, jos tuotteiden hinta laskisi. Tämä saattaa tulevaisuudessa olla myös todennäköistä - kysynnän kasvaessa tuotannot suurenevat, mikä taas johtaa hintojen alentumiseen.

Valikoimissa yhä aukkoja

Vaikka S-ryhmä onkin kasvattanut luomutuotevalikoimaansa huomattavasti, tilaa monipuolisemmille valikoimille vielä olisi. Puutteita luomuvalikoimassa löytyy ainakin vielä valmisruoka- ja lihapuolelta.

– Ongelmana on se, että tuorelihapuolella pystymme tällä hetkellä tarjoamaan pelkästään luomunaudan jauhelihaa. Muita lihatuotteita ei ole, ja myös luomulihajalosteita puuttuu paljon, Alarotu sanoo.

Alarotu kertoo, että suosituimpiin luomutuotteisiin kuuluvat leivät, oluet ja kuivatuotteet kuten jauhot ja leseet. Erityisesti paikallisten leipomoiden luomuleivät ovat olleet asiakkaiden keskuudessa hyvin suosittuja.

Lokakuun ensimmäisellä viikolla vietetään luomuviikkoa, jonka aikana erilaiset yritykset ja järjestöt nostavat luomua esille monin eri tavoin. Luomuliitto koordinoi tänään alkavaa luomuviikkoa toista kertaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme