Mainos
Mainos

Hinta vaikuttaa lääkemääräykseen

Yli puolet lääkäreistä katsoo lääkevaihdon aiheuttavan ongelmia tai lisätyötä.

Valtaosa terveyskeskusten yleislääkäreistä ottaa huomioon hinnan lääkkeitä määrätessään.

Tuoreessa lääkeyhtiö Orionin kyselytutkimuksessa yli 90 prosenttia lääkäreistä kertoo hinnan vaikuttavan paljon tai jonkin verran lääkkeen valintaan. Valintaan vaikuttavat myös hoitosuositukset sekä se, että lääkettä on heti saatavissa apteekista.

Yli puolet vastaajista koki, että lääkkeen vaihtuminen apteekissa aiheuttaa lisätöitä ja ongelmia. Ongelmista yleisimpiä ovat sekaannukset reseptin uusimisessa, lääkityksen virheellinen toteutuminen sekä päällekkäislääkitys.

Orion selvitti yleislääkäreiden mielipiteitä ja kokemuksia yli kolme vuotta jatkuneesta lääkevaihdosta. Tutkimuksen tulokset julkistettiin tänään Kuopiossa alkaneessa Itä-Suomen lääketiedetapahtumassa.

Kesäkuussa lähetettyyn kyselyyn vastasi noin 450 Suomen yleislääkäriyhdistyksen jäsentä.

Viranomaiset ovat asettaneet tavoitteeksi, että lääkekustannusten nousu Suomessa rajoittuisi viiteen prosenttiin vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot