Mainos
Mainos

Hirsitalojen suosio kasvaa nopeasti

Vapaa-ajan asunnoista yli 70 prosenttia rakennetaan nykyisin hirrestä.

Hirsirakenteisten talojen suosio on kasvanut huimasti viimeisen kolmen vuoden aikana. Nykyisin jo joka kolmas uusi rakennus on hirsinen, ja vapaa-ajan asunnoista jopa yli 70 prosenttia rakennetaan hirrestä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa teollisen hirren liikevaihto nousee yli 250 miljoonan euron.

Hirsirakentaminen työllistää tätä nykyä noin 20 000 suomalaista, eikä hirsitalojen kysyntä näytä hiipuvan, kertoo markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa Kontiotuotteesta.

- Tämän vuoden näkymiin ja tuleviin tietoihin perustuen aika hyvältä tämä näyttää. Jos korkotaso [pysyy] kohtuullisena, niin ihmisillä on kova halu rakentaa niin omakotitaloja kuin vapaa-ajan asuntojakin, arvioi Louhimaa.

Hirsi on myös tärkeä vientituote, sillä noin puolet Suomen koko hirsituotannosta menee vientiin. Suomi onkin maailman suurin hirsitalojen vientimaa. Suomalaishirren tärkeimmät vientimarkkinat ovat Venäjällä, Saksassa ja Japanissa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 10.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot