Mainos
Mainos

Hirvenkaatolupia aiempaa enemmän

Tulevalla metsästyskaudella on tarkoitus kaataa 70 000 hirveä. Viime vuonna kaadettiin viitisenkymmentä tuhatta eläintä. Maa- ja metsätalousministeriön asettama hirvivahinkotyöryhmä esittää hirvien pyyntilupien lisäämistä, koska hirviä on suuressa osassa Suomea liikaa talven ravintomäärään nähden. Työryhmä haluaa myös joustavoittaa metsästystä siten, että jahtikauden aikana voitaisiin myöntää lisää lupia. Niitä annettaisiin, jos hirviä olisi selvästi yli suositusrajojen. Lisälupia annettaisiin enintään 10 prosenttia pyyntilupien kokonaismäärästä. Hirvivahinkotyöryhmä haluaa myös pidentää metsästyskautta. Kausi alkaisi syyskuun alusta ja päättyisi tammikuun lopussa. Viime laskentatietojen mukaan hirvien talvikanta on noin 100 000 yksilöä.

Hirvien metsille aiheuttamia vahinkoja korvattiin viime vuonna yli 23 miljoonalla markalla. Metsänomistajalle aiheutuneet vahingot korvataan pyyntilupamaksuista kertyvistä varoista. Jos metsänomistaja ei salli hirvenmetsästystä maillaan, ei varoja voida työryhmän mielestä hänelle myöntää hirvivahinkojen korvaamiseksi. Hirvivahinkotyöryhmä ei ollut esityksissään aivan yksimielinen. Esitykset lähtevät seuraavaksi lausuntokierrokselle, ja hirvien metsästyskäytäntöä muuttavat päätökset tehdään lomakauden jälkeen.
(STT)
Lisätietoja hirven aiheuttamista metsätuhoista (Metla)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot